Kungliga Musikhögskolan har valt Zenita som leverantör för en större säkerhetsentreprenad till KMH nya Campus.
  

Zenita levererar just nu en totalentreprenad gällande larm och säkerhetssystem, innefattande inbrottslarm och passersystem med omkring 300 stycken ASSA ARX-kortläsare för skolans nya Campus. Det blir en större om och tillbyggnad av fastigheter på 21. 600 kvm som ska stå klart för invigning till höstterminen 2016.
 
Musikhögskolans lokaler är specialanpassade för de höga krav som musikutbildningarna kräver. Zenita har fått skräddarsy säkerhetsanläggningen efter dessa krav. Ett exempel på detta är de specialbeställda dörrbladsläsarna från Assa fabriken i Finland som anpassats för de extra tjocka, ljudisolerade dörrarna till lokalerna. Innan projektet startade så har Zenitas tekniker gått en akustikutbildning för att lära sig hur de exempelvis skall ljudisolera efter håltagningar och kabelförläggningar för att inte inverka på akustiken i lokalerna.
 
Zenita vann den offentliga upphandlingen där stor vikt lades på referenser och erfarenhet av liknande uppdrag. Denna leverans är ytterligare ett projekt som visar hur Zenita arbetar systematiskt framåt för att leverera ett högt kundnöjdhetsvärde – säger Jens Lennen VD på Zenita.


Arkitekt: AIX arkitekter AB Illustration: Tomorrow AB

06. januari 2016 av Lars L